Om oss

Om oss

Grønlandsleiret 15 har en lang historie som møteplass. Schous Bryggeri oppførte dagens bygning i 1892, og fra 1894 leides lokalene - som den gang het Olympen Christiania Morskabsteater - av Grønland Folketheater.

I 1904 startet Jørgen og Cathinka Jensens Restaurasjon i første etasje, og salen ble innredet for kafé- og restaurantdrift for første gang.
Olympen har vært pusset opp og ominnredet en rekke ganger. I 1927 utførte arkitekt Lars Backer en større utbedring av bygningen. Fasaden ble endret og bygningen ble utvidet, blant annet med en takterrasse med mulighet for servering. I årene 1961-63 ble Olympen pusset opp to ganger til.

I oktober 2006 stengte vi dørene for nok en oppussing, og åpnet et drøyt år senere til stor publikumssuksess.

Spol frem til året 2021, og det har igjen skjedd spennende endringer på Lompa. En av dem er nye eiere. Det er Fru Haugans som nå skal sørge for at Lompa er bedre rustet for å levere enda bedre opplevelser i fremtiden.

Og i fremtiden skal du oppleve Lompa akkurat som du har opplevd Lompa tidligere. For akkurat som Oslo har Olympen gjennom årene utviklet seg og gått gjennom mange faser, men aldri mistet sin identitet eller tilhørighet til nærmiljøet Og en ting er sikkert: Lompa vil alltid være Lompa. Lompa er østkant og Lompa er Grønland.

Atmosfæren er den samme kontinentale stil Lompa alltid har hatt: mørkt tre, detaljer av messing og svære lysekroner matcher maleriene med motiver fra Grønland og omegn.

Her kan du senke skuldrene, uansett hvem du er, uansett hva slags bakgrunn du har og uansett hvor du kommer fra. Lompa er for mannen i gata, og for dama i gata. For den muntre og glade, for den slitne og tørste, for den tynne og tykke, for den fra tykkeste østkant, og for den fra byens vestkant

Her får du det ærlige og det ekte. Her får du en helt spesiell atmosfære og et lite stykke lokalhistorie som sitter klistret i veggene.

Det er nettopp dette som er Lompa. Og det er vi stolte av! Vi er stolte av historien vår, hvor vi kommer fra og hvem vi er. Og den stoltheten skal vi ta med oss videre.

Velkommen til et ujålete restauranthus med en unik historie gjennom 130 år!

Åpningstider:

  • Olympen:
    • Stengt