Husets 3 retters meny - kr 545,-
Olympen´s 3-course set menu
Olympens ørrettartar
med crumble av hjemmelaget brød, sitronmajones, syltet rødløk og ørrettrogn
Olympen' s trout tartar with crumble from homemade bread, lemon mayonnaise, pickled red onion and roe of trout
Allergener: 2, 3, 5, 17, 20
**
Andebryst fra Holte gård
servert med søtpotetpure, grønne bønner, sølvløk, potet- og trøffelkrokett og rødvinssaus
Duck breast from Holte gård served with sweet potato puree, silver skin onion, potato- and truffle cracket and red wine sauce
Allergener: 5, 8, 10, 17, 20
eller
Pannestekt lange fra Mørekysten
servert med pastinakkpure, ristet blomkål, blansjert squash og sitronsaus
Pan-fried Hake served with parsnips puree, roasted cauliflower, blanched squash and lemon sauce
Allergener: 3, 5, 8, 17, 20
**
Hjemmelagd gulrotkake
servert med pisket rømme, jordbærsorbet, syltet mango og gulrotglasur
Homemade carrot cake served with whipped sour cream, strawberry sorbet, pickled mango and carrot glaze
Allergener: 2, 5, 8, 9, 17, 20
Husets 3 retters pattegrismeny - kr 695,-
Olympen´s suckling pig menu
Olympens ørrettartar
med crumble av hjemmelaget brød, sitronmajones, syltet rødløk og ørrettrogn
Olympen' s trout tartar with crumble from homemade bread, lemon mayonnaise, pickled red onion and roe of trout
Allergener: 2, 3, 5, 17, 20
**
Helstekt pattegris
med surkål, kokte poteter, salat og svinesjy
Roasted suckling pig
with cabbage, boiled potatoes, salad and pork broth
Allergener: 8, 10, 1 2, 17, 21
**
Hjemmelagd gulrotkake
servert med pisket rømme, jordbærsorbet, syltet mango og gulrotglasur
Homemade carrot cake served with whipped sour cream, strawberry sorbet, pickled mango and carrot glaze
Allergener: 2, 5, 8, 9, 17, 20
Forretter
Starters
Panert østerssopp
med N’duja mayo, sylta rødkål og gulrot,
jordskokk chips og fritert persille
Breaded oyster mushroom with N’Duja mayonnaise, pickled
red cabbage and carrots, Jerusalem artichoke chips and fried parsley
Kr. 190,-
Allergener: 2, 5, 12, 17, 21
Biff Tartar (80 g)
serveres med syltet sennepsfrø, manchego, steinsoppmajones og potetsticks
Beef tartar with pickled mustardseeds, manchego,
penny bun mushroom mayonnaise and straw fries
Kr. 180,-
Allergener: 2, 5, 11, 12, 17
Olympens ørrettartar
med crumble av hjemmelaget brød, sitronmajones, syltet rødløk og ørrettrogn
Olympen' s trout tartar with crumble from homemade bread,
lemon mayonnaise, pickled red onion and roe of trout
Kr. 155,-
Allergener: 2, 3, 5, 17, 20
Bakt Chevre
med karamellisert fiken, daddelpuré, balsamicoreduksjon,
ristet hasselnøtter og salat
Baked Chevre with caramelized figs, dates, balsamico-reduction,
roasted hazelnuts and salad
Kr. 195,-
Allergener: 8, 9, 16, 17
Pannestekt jordskokk
med kongeøstersopp, fritert artisjokk,
artisjokkmajones og padronketchup
Pan-fried Jerusalem artichokes with king trumpet mushroom,
fried artichokes, artichoke mayonnaise and padron-ketchup
Kr. 180,-
Allergener: 5, 7, 13, 17, 20
Hovedretter
Main Courses
Entrecôte fra Strøm Larsen
serveres med asparges- og tomat salat, trøffelsmør, gressløk og hjemmelagd fries toppet med aioli og parmesan
Rib-eye from Strøm-Larsen served with asparagus- and tomato sa/ad, truffle butter, chives and homemade fries topped with aioli and parmesan
Kr. 315,-
Allergener: 2, 5, 8, 17, 20
Biff Tartar (160 g)
med syltet sennepsfrø, manchego, steinsoppmajones og potetsticks
Beef tartar with pickled mustardseeds, manchego,
penny bun mushroom mayonnaise and straw fries
Kr. 335,-
Allergener: 2, 5, 11, 12, 17
Rulade av kylling fra Eng Gård
servert med grønne erter, eple- og potetmos,
chorizo vinaigrette og trøffelsaus
Chicken roulade from Eng Farm served with green peas,
apple, and potato cream, chorizo vinaigrette and truffle sauce
Kr. 295,-
Allergener: 5, 8, 17, 20, 21
Andebryst fra Holte gård
servert med søtpotetpure, grønne bønner, sølvløk, potet- og trøffelkrokett og rødvinssaus
Duck breast from Holte gård served with sweet potato puree,
silver skin onion, potato- and truffle cracket and red wine sauce
Kr. 295,-
Allergener: 5, 8, 10, 17, 20
Ørret fra Sotra
servert med asparges, syltet blomkål, baby potet, peanøtter og kokosnøtt- og limesaus
Trout from Sotra served with asparagus, pickled cauliflower
baby potato, peanuts and coconut- and lime sauce
Kr. 325,-
Allergener: 3, 8, 15, 17, 20
Pannestekt lange fra Mørekysten
servert med pastinakkpure, ristet blomkål, blansjert squash og sitronsaus
Pan-fried Hake from the west coast served with parsnips puree,
roasted cauliflower, blanched squash and lemon sauce
Kr. 295,-
Allergener: 3, 5, 8, 17, 20
Risotto med blandet skogsopp
servert med veganost og potetsticks
Risotto with mixed mushrooms, vegan cheese and straw-fries
Kr. 295,-
Allergener: 5, 20
Desserter
Desserts
Hjemmelagd gulrotkake
servert med pisket rømme, jordbærsorbet, syltet mango og gulrotglasur
Homemade carrot cake served with whipped sour cream, strawberry sorbet, pickled mango and carrot glaze
Kr. 145,-
Allergener: 2, 5, 8, 9, 17, 20
Hjemmelagd Pannacotta
servert med jordbærcoulis, bær og marengs
Homemade Panna cotta served with strawberry coulis,
berries and meringue
Kr. 145,-
Allergener: 2, 8, 20, 21
Hjemmelaget jordbærsorbet
servert med mango- og rosmarincoulis,
crumble og karamellisert valnøtter
Homemade strawberry sorbet with mango- and rosemary coulis,
crumble and coulis and caramelized walnuts
Kr. 135,-
Allergener: 5, 9, 19, 20, 22
Et utvalg oster
serveres med søtt og sprøtt garnityr
Cheeses served with sweet and crispy garnish
Kr. 185,-
Allergener: 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 17, 19, 20, 22
De fleste av rettene våre kan tilpasses ulike allergier så gi beskjed til din servitør, så vil kjøkkenet ordne et alternativ til deg.